Pagina's

maandag 23 september 2013

De wonderplant stevia


Stevia, het klinkt heel aantrekkelijk. Een plant die zoeter is als suiker, maar toch geen calorieën of koolhydraten bevat. Het is verkrijgbaar in poedervorm en vloeibare vorm, maar ook de gedroogde blaadjes van deze plant zijn bruikbaar.
Zowel bij het koken als bij het bakken kan je stevia gebruiken. Als je gebruik maakt van stevia wanneer je gaat bakken raad ik je wel aan om de helft stevia en de helft suiker te nemen, aangezien stevia zoeter is als suiker.

Wat veel mensen niet weten is dat stevia niet alleen gebruikt kan worden in de keuken. Stevia kan ook gebruikt worden als schoonheidsproduct. Je kan het aanbrengen als gezichtsmasker, hierdoor zouden rimpels vervangen en je huid zou strakker worden.
Ook kan het dienen als middeltje tegen acné, jeuk en eczeem.
Wondjes en koortsblaasjes gaan er mogelijk ook sneller door genezen.

Maar ondanks dat deze plant heel aantrekkelijk is, moeten we toch oppassen!
Niet elke stevia is ook echt stevia!

Je ziet het steeds vaker, stevia die als los product wordt verkocht of in andere producten verwerkt is. Hier is niets mis mee natuurlijk, maar jammer genoeg wordt er ook misbruik gemaakt van het succes van stevia.
Producten die zeggen dat ze stevia zijn of met stevia zijn gezoet, zijn vaak gezoet met onnatuurlijke zoetstoffen.
Je moet dus echt goed opletten als je échte stevia wil kopen.
Als het geen echte stevia is, staat er meestal op de verpakking dat het gemaakt is op basis van stevia. Deze producten bevatten maar een                                                           klein deeltje stevia-extract, de rest zijn meestal goedkope en kunstmatige zoetstoffen.
Je kan je stevia dus best kopen in een natuurwinkel, hier verkopen ze meestal vloeibare stevia in flesjes. Deze stevia is 100% natuurlijk.
Een andere optie is om gewoon een steviaplantje te kopen. De blaadjes van deze plant kan je ook gebruiken om iets zoeter te maken. Deze plantjes zijn soms te koop in de supermarkt en zijn in bijna elke tuinwinkel verkrijgbaar.